fbpx
skip to Main Content
Mantenimiento Piscina Natural

Tips per mantenir neta i cuidada la teva piscina

En aquestes dates, molts dels nostres clients es posen en contacte amb nosaltres per encarregar-nos el manteniment de la seva piscina natural. Tots, sense excepció, volen tenir aigües cristal·lines i blaves, i aconseguir això, si bé no és complicat, requereix que ens emprem a fons.

En aquest article volem ajudar a dur a terme les tasques que fan possible aquesta aigua somiada.

Com depura l’aigua la teva piscina ecològica?

Una piscina natural utilitza un sistema de depuració biològic en lloc de químic. Per a això es recolza en dos elements bàsics: un és de caràcter orgànic, les plantes aquàtiques; l’altre, de naturalesa inorgànica, i pot ser pedres, sorra, etc.

El disseny i aquests elements garanteixen un equilibri perfecte que impedeix la proliferació d’ organismes indesitjables, com larves de mosquits o algues.

Què és bo que facis en una piscina naturalitzada?

Les tasques es divideixen en dos tipus. D’ una banda, les tasques de gestió de la matèria orgànica i inorgànica, de l’ altra, el seguiment bioquímic habitual de les aigües de piscina.

  • Començaràs la temporada retirant la brutícia acumulada i facilitant les condicions propícies per al màxim rendiment del biofiltre.
  • Retira els llots i les algues conforme es vagin formant, almenys durant l’ època de bany. Fora de temporada pots fer-ho de forma més relaxada, però convé que vigilis si notes que genera molts.
  • Convé podar les plantes superiors perquè no impedeixin l’ entrada dels raigs solars necessària per a la fotosíntesi de les inferiors. En cas contrari, moririen. Sol ser suficient fer-ho una o dues vegades a l’any.
  • Cadascuna d’aquestes piscines és única i genera el seu propi ecosistema. Convé que l’observis detingudament per detectar amb rapidesa qualsevol canvi.
  • Has de retirar les fulles seques i cuidar que les plantes no emmalalteixin.
  • Passa el netejafons cada setmana o cada dues setmanes segons la brutícia que acumuli la part de bany.
  • No utilitzis mai cap producte químic per desinfectar l’aigua. Els únics productes que has de fer són els abonaments que necessitin les plantes aquàtiques que tinguis i els correctors que t’hagin recomanat per tenir una bona qualitat de l’aigua.
  • Si entre els usuaris hi ha nens, convé que els al·lectris perquè no orinin a l’aigua. Aquest sistema de filtratge no elimina l’ orina. Al final, hauries de canviar l’aigua en la seva totalitat.
  • No et preocupis per les libèl·lules si n’hi ha. És bo que usin l’aigua per a les seves larves perquè eliminen les de mosquits, que són bastant més molestes.

Com pots veure, el manteniment d’una piscina natural és completament diferent al d’una convencional. En part, moltíssim més senzill i ecològic i amb resultats infinitament més bells. Mantenen sanes les plantes i veuràs com creix el teu propi ecosistema en perfecte equilibri. I si tens espai i estàs pensant a construir una piscina naturalitzada, contacta amb nosaltres.

Back To Top